Het weekend van vrijdag 9 t/m zondag 11 september staat bij 16 gezinnen in het geheugen gegrift als een heel mooi sprookje. Het is inmiddels de tweede maal dat de Harold van Zundert Stichting afreist naar Parijs. Met 16 nieuwe gezinnen was de bus helemaal gevuld en waren we klaar om te vertrekken….

Het vertrek

Vrijdag 9 september om 13u was het zo ver! Alle 16 gezinnen stonden klaar om in de touringcar van Brabant Expres te stappen. Alle kinderen waren uitgelaten en alle ouders hadden er zin in! Ook Jacques onze vaste chauffeur was er weer bij.

Om 13u was de bus klaar om te vertrekken…. Op naar Parijs!

Michel en zijn gezin en René (bestuursleden) waren al vooruit gegaan om alle kamers in orde te maken en een leuk presentje voor alle kinderen op de kamers te leggen. Een goed begin is het halve werk.

Rond 19.30u was de bus in het hotel Santa Fe en konden alle 16 gezinnen aan een prachtig weekend in Disney beginnen. Iedereen kon meteen naar Disney Village om een eerste indruk op te doen van wat hen dit weekend te wachten stond.

Prachtige eerste dag in Euro Disney

Al vanaf 8.00u konden wij het Disney park in. En daar werd natuurlijk gebruik van gemaakt. Tot 10.00u gelden de Magic Hours voor alle hotelgasten. Iedereen zat al vroeg aan het ontbijt. Nadat iedereen een goede bodem had gelegd waren we klaar om naar het park te gaan.

Hoewel iedereen vrij was om te gaan waar je wilde, zocht iedereen elkaar toch op. Het was een prachtige dag in elk opzicht: een heerlijk zonnetje, lekker eten, leuk gezelschap, goede gesprekken en tal van leuke attracties.

Vanuit de Harold van Zundert Stichting had iedereen lunchvouchers ontvangen, waardoor iedereen op eigen gelegenheid een lekker restaurant kon uitzoeken. ‘s Avonds was er om 18.00u een gezamenlijk diner in Plaza Gardens. Hiervoor werd natuurlijk eerst de prachtige parade gekeken. Tijdens het heerlijke buffet was iedereen in de gelegenheid om ervaringen en indrukken uit te wisselen.

Het was nog een hele uitdaging om de eind show te zien….. Het was een vermoeiende maar hele mooie dag.

De meest favoriete attractie was natuurlijk Space Mountain Mission 2!

“Zelfs met een gebroken arm ben ik wel 3x in de Space Mountain geweest. Deze was echt heel leuk!”
Marissa
“Het was de LEUKSTE dag OOIT!”
Sake

Het was zelfs mogelijk om met Disney figuren op de foto te gaan. Zo heeft Damian wel 1,5u in de rij gestaan om met zijn favoriet Goofy op de foto te gaan!

“Ik heb 1,5u in de rij gestaan, maar dit wilde ik zo graag! En het was meer dan waard. Ik sta eindelijk met Goofy op de foto!”
Damian

Het vertrek….

Op zondagochtend zat iedereen weer vroeg aan het ontbijt en nadat alle koffers bij Jacques weer in de bus waren afgeleverd, vertrok iedereen weer op tijd naar het park. Disneyland Paris bestaat uit 2 parken: Het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. De tweede dag was bijna iedereen in Walt Disney Studios Park.

Om 16.00u was het helaas weer tijd om terug te gaan naar Nederland. Jacques was er weer helemaal klaar voor om iedereen veilig terug naar Etten-Leur te brengen. Na een vlotte busreis was er een tussenstop in Lokeren (België) voor een lekkere avondmaaltijd bij de Mc Donalds.

Na nog een film in de bus en hier en daar een slaapje arriveerde de bus rond 22.30u weer in Etten-Leur. Moe maar voldaan nam iedereen weer afscheid van elkaar.

Het was voor iedereen een hele bijzondere ervaring. Zo waren er bijvoorbeeld gezinnen bij die nog nooit in het buitenland waren geweest. En dan meteen naar Disneyland Paris was wel een unieke ervaring. Zo vertelde Corné dat hij het heel bijzonder vond om in Frankrijk te zijn. Ook was hij erg onder de indruk van Disney.

Het was een SPROOKJE!

“Een dag met een gouden randje!!” ❤
Monique
“Nu helemaal bekaf ,maar een superweekend gehad en 1tje om in te lijsten,iedereen hartstikke bedankt!”
Moon
“Onvergetelijke dagen met top mensen !!!!!!!!!”
Marloes
“Bedankt allemaal voor het geweldige weekend!! “
Yvonne
“Super bedankt voor het geweldige weekend!”
Els
“Bedankt allemaal voor dit gezellige weekend”
Miranda
“Iedereen bedankt voor het super mooie weekend. was top geregeld. “
Marc
“Wij hebben genoten!! Super bedankt iedereen “
Katrien