Het eerste uitje van het jaar 2023 was een boekpresentatie van Isa Hoes & Merlijn Kamerling – Je bent niet alleen – De Nobelaer

Met in totaal 30 personen kregen wij de mogelijkheid van de Nobelaer in Etten-Leur om naar deze presentatie te gaan. “Je bent niet alleen” is een boek dat Isa en Merlijn samen hebben geschreven over het omgaan met het verlies van een dierbare. Tijdens deze lezing in de Boekenweek reikten ze handvatten aan om met zulk intens verdriet om te gaan.

Het was een indrukwekkende avond. We mochten ook de moeder van een nieuw gezin verwelkomen. Dit was een prettigekennismaking in een fijne setting.

De Nobelaer had een ruimte gereserveerd voor de Harold van Zundert Stichting, waar we werden verwelkomd met een bakje koffie en wat lekkers. Na de voorstelling waren er zelfs lekkere bitterballen!

 

“Je bent niet alleen”

Vanuit hun eigen ervaringen vertelden Isa en Merlijn over hun verlies en de verwerking van hun verdriet. Een interactieve avond waarbij ook wij als publiek veel vragen hebben gesteld.

Aangezien onze gezinnen het verlies van hun partner, papa of mama van hun kindjes, meer dan goed kennen, was het ook een confronterende avond. Er was herkenbaarheid, soms met een lach en een traan.

“Je bent niet alleen” is de titel van het boek. Wat wij vaak horen is dat je je wel heel vaak heel alleen voelt als ouder van kind, wanneer je partner is overleden. Hoe ga je daar dan mee om? Wij van de Harold van Zundert Stichting proberen die leegte een beetje op te vullen, of op zijn minst daar een bijdrage aan te leveren om je niet meer alleen te voelen. Tijdens onze activiteiten zijn alle gezinnen in dezelfde situatie.En dan hoef je ineens niks meer uit te leggen. Je ervaart dezelfde vervelende situaties en je loopt tegen hetzelfde verdriet van kindjes aan. Maar het feit dat je weet, ik ben niet alleen in deze situatie en mogelijk kan ik van anderen leren als we weer een uitje van de Stichting hebben, kan zulke situaties al verlichten.

Mooie gesprekken

Wat wij als bestuur heel leuk vonden, is dat jullie met zoveel ouders aanwezig waren! Ook zeker omdat jullie dan altijd oppas moeten regelen, als wij iets organiseren, waarbij de kinderen niet uitgenodigd zijn.

Ook heel leuk om te zien dat ook wat gezinnen van ‘het eerste uur’ aanwezig waren. Lekker bij gekletst, mooie gesprekken gevoerd en hele mooie, onvergetelijke herinneringen opgehaald! Lieve allemaal, bedankt dat jullie er waren.

Als afsluiter kreeg iedereen het boek mee naar huis inclusief handtekening van Isa en Merlijn.

 

je bent niet alleen isa hoes1 je bent niet alleen isa hoes2 je bent niet alleen isa hoes3 je bent niet alleen isa hoes4 je bent niet alleen isa hoes10 je bent niet alleen isa hoes8je bent niet alleen isa hoes14 je bent niet alleen isa hoes12

je bent niet alleen isa hoes6 je bent niet alleen isa hoes7 je bent niet alleen isa hoes9 je bent niet alleen isa hoes5 je bent niet alleen isa hoes13 je bent niet alleen isa hoes11 je bent niet alleen isa hoes15