Op 9 juli 2017 hadden we een prachtig uitje, een waterspektakel in de breedste zin van het woord!

Zondagochtend werd iedereen om 09.45u verwacht bij de aanlegsteiger van de Zilvermeeuw en kon de dag beginnen. En kunt u zich deze dag ook nog herinneren? Het was een zomerse dag, echt weer voor veel waterpret.

Waterpret

Zilvermeeuw

Onze dag begon op de Zilvermeeuw waar wij werden ontvangen door Kapitein Marcel. Wij zijn bijzonder trots en dankbaar voor de uitnodiging van Adriaan Schuller van Rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw om een rondvaart te mogen maken met de Harold van Zundert Stichting op de bekende Zilvermeeuw rondvaartboot.

“De Zilvermeeuw is een party-rondvaartbedrijf dat rondvaarten organiseert in het meest unieke natuurgebied van ons land; Nationaal park de Biesbosch. Wij verzorgen al meer dan een halve eeuw rondvaarten, bedrijfsevenementen, excursies en dagtochten door de Biesbosch.” Neemt u ook eens een kijkje op de website van de Zilvermeeuw voor alle mogelijkheden.

We werden ontvangen met vlaai en koffie, dus een betere start konden wij ons niet wensen. De rondvaart kon beginnen!

Waterpret Waterpret Waterpret Waterpret

De ouders hadden alle tijd om op het dek in het zonnetje met elkaar bij te praten en de kinderen waren er klaar voor, uitgerust met verrekijkers en notitieblokjes! En wat kon kapitein Marcel het goed vertellen:

‘Als jullie links naar de laatste rij bomen kijken, zie je er een boom met donkere bladen bovenuit steken. Ongeveer anderhalve meter onder de kruin bevindt zich het nest van de zee-arend. Deze vogel komt eigenlijk in Nederland in het wild niet voor’.

De verrekijkers werden goed gebruikt en wat konden we veel zien, dieren, vogels, planten, een prachtig natuurgebied. Bijzonder, leerzaam, gezellig en genieten op het dek van een prachtige boot. De 2-uur durende rondvaart was dan ook meer dan geslaagd, Rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw bedankt!

Waterpret Waterpret Waterpret Waterpret

We hebben er trek van gekregen

Van al dat varen en vogels spotten hadden we wel trek gekregen, dus was het tijd voor ons volgende station, dat was PolderEvents in Wagenberg. “BUITENSPELEN IS HET MOOISTE WAT ER IS” is de slogan van Polderevents en dit maken ze meer dan waar. Polderevents organiseert wel 75 activiteiten voor jong en oud, een combinatie van denken, samenwerken en actief bezig zijn.

Maar voordat we actief aan de slag konden, was het tijd voor de lunch. De broodjes stonden klaar en op het terras hebben we heerlijk met elkaar gegeten. We waren weer opgeladen om aan de slag te gaan.

Waterpret Waterpret Waterpret

Polderevents

Tommie en Ferry, twee ambitieuze jongemannen, stonden klaar om deze dag te begeleiden en wat kunnen ze dat goed. Onder het mom van “niets is bij ons onmogelijk” en met slechts één doel: “een fantastische dag bezorgen” werd de middag afgetrapt met het maken van 4 groepen. Deze groepen streden tegen elkaar en mochten zelfs hun eigen groepsnaam bedenken.

De jongemannen hielden de groep bijzonder goed onder controle, maar zorgden tevens voor de nodige vermaak.

De 4 groepen deden een kruiwagenrace, kijk maar eens hoe ze racen tegen elkaar.

Waterpret Waterpret Waterpret Waterpret

Ook was er een groot memorie spel waarbij de hersentjes aardig gekraakt werden.

Waterpret Waterpret

Ook het maisdoolhof was een groot succes waarbij er pokemons gezocht moesten worden. De 4 op een rij werd nog spannend om te kunnen winnen en bij het potje trefbal werd duidelijk wie de fanatiekelingen waren.

Waterpret Waterpret Waterpret

Ook konden we kruisboogschieten. Heeft u ook het verslag gelezen van “Dagje terug in de tijd” gelezen? Daar heeft u kunnen zien dat we al een beetje geoefend hadden met het kruisboogschieten, dus dit ging bijzonder goed.

Waterpret Waterpret Waterpret

Bekijk ook eens de website van Polderevents voor alle mogelijkheden, dit is echt meer dan aan te raden, want wat kunnen Tommie en Ferry er een top dag van maken. Een mooie locatie, leuke activiteiten en een bijzonder afsluiting van de dag….

Hoogtepunt… buikschuiven

IEDEREEN, jong en oud, nam deel aan de verschillende spellen. Wat hebben we genoten. En toen was er ook nog het hoogtepunt van de middag, het buikschuiven op de meterslange baan die eindigde in een verkoelende bak met water.

Kijk eens voor een video op: Facebook. Dit was echt leuk en we hebben erg gelachen, zelfs sommige ouders durfde het aan om te gaan buikschuiven en te eindigen met een plons in het water!

Lekker afsluiting

Van al het spelen, buikschuiven, rennen en plonsen werd het tijd om weer om te kleden en op te drogen in het zonnetje. We hebben de dag afgesloten met frietjes en een snack op het terras van Polderevents en konden we kletsen over weer een geslaagde zomerse waterpret dag.

Waterpret Waterpret

IEDEREEN die deze dag mogelijk heeft gemaakt, bijzonder bedankt! We hebben meer dan GENOTEN! Weer een dag om nooit te vergeten, een die in onze herinneringen gegrift staat. Op naar ons volgende avontuur.