“Nu ik je zie” in de Nobelaer te Etten-Leur”

Met een klein maar fijn groepje ouders en zelfs wat ouderen kinderen hebben we de voorstelling “Nu ik je zie” bekeken. Voor iedereen, zeker voor de ouders en enkele kinderen van de Harold van Zundert Stichting, was dit een aangrijpende, emotionele vertolking van het boek “Nu ik je zie” van Merlijn Kamerling.

De voorstelling werd gespeeld door Soy Kroon. Een fenomenale voorstelling en vertolking van het boek van Merlijn. Je kon een speld horen vallen.

Een aantal weken geleden zagen wij Isa Hoes en Merlijn Kamerling en kregen wij al een klein voorproefje van het boek van Berlijn. Een heftige ervaring van een jongen die op jonge leeftijd zijn vader verloor door zelfdoding. Jaren later gaat hij op zoek naar zichzelf en wie zijn vader was. Daarvoor spreekt hij met meerdere mensen uit het leven van zijn vader. Deze heftige reis is vertolkt in het boek en nu dus de theatervoorstelling; wie is zijn vader, hoe was hij en waarom deed hij wat hij deed.

Knap gespeeld door Soy, mooi geschreven door Merlijn en door ons met veel emotie bekeken. Het was een “indrukwekkende” avond.

Na afloop hebben we nog met elkaar een drankje gedronken en deze voorstelling even laten landen.

We zagen Soy nog na afloop en hebben hem gecomplimenteerd met zijn vertolking van het boek.
We hebben hem ook het boek “Lieve Hemel” van Wendy Bosman aangeboden, een boek over de verwerking van het overlijden bij jonge kinderen. Wil je hier meer over weten of denk je dat het jou of jouw kinderen kan helpen kijk dan op haar Instagram pagina: ‘juff-rouw-wendy’.

 

 

nu ik je zie1

nu ik je zie2 nu ik je zie3

nu ik je zie4

nu ik je zie5